Horváth Balázs [mailto:mail@buveszbolt.hu]
Sent: Thursday, April 28, 2005 9:28 PM
To: mail@buveszbolt.hu
Subject: Bűvészbolt Hírlevél 2005 Április

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Hírlevél

 

A hónap eseményei:

 

II. évfolyam, IV. szám, 2005.04.28.

 

 

 

Filmek:
Új filmeket készítettünk a trükkök leírásához, hogy min­denki megnézhesse egy profi bűvész előadásában, az áruházban kapható termékek egy lehetséges előadási módját. Nemcsak a régi filmeket újítottuk meg, hanem most már minden trükkhöz tartozik videó fájl is, aminek a lejátszásához a Windows Media Player program szük­séges. Köszönjük Astor-nak, azaz Csiki Fogaras Zoltán­nak, hogy előadásával emeli oldalunk minőségét! Hasz­nos időtöltést és jó szórakozást kívánunk hozzájuk!


Akció:
A nagy érdeklődésre való tekintettel akciónkat meg­hosszabbítottuk!!!
2005. március 20.-tól május 31. –ig minden 5000 ft feletti vásárlás alkalmával 10% ked­vezményt biztosítunk.
Az akció minden termékre vonatkozik, kivéve a már egyébként is akciós termékeket!

 

 

 

Megérkezett a bűvészbolt.hu hírlevél!

 

 

 

 

 

A hónap bűvésze:

 

Dr. Szabó G. Gábor

 

Postázási cím:
 1126 Budapest, Márvány u. 50.
Telefon:
Horváth Balázs
 06/30/329-0252
Weboldal:
www.buveszbolt.hu
Mail:
mail@buveszbolt.hu
Elérhetőségeink:

 

 

 

 


Az igazság az, hogy előbb lettem bűvész, mint köz­gazdász, ugyanis immár 28 éve hódolok a kártyatrük­köknek ­ mondta a 38 esztendős mágus, Szabó G. Gá­bor. 1989-ben indult az első nemzetközi versenyen, majd hosszú szünet után, 2000-ben folytatta nyilváno­san is mágikus tevékenységét. Közben ugyanis a Magyar Tudományos Akadémia Közgazdaság-tudományi Intéze­tének tudományos főmunkatársa lett s főként az élel­miszer-gazdaságra, azon belül is a mezőgazdasági szö­vetkezetekre, illetve a koordinációs és integrációs me­chanizmusokra szakosodott.” Írja róla a Népszava egy 2005.04.01- én megjelent cikkében. Szerencsésnek érzem magam, hogy megismerhettem, mert nem csak bűvészként ejtett ámulatba, hanem az emberi érté­kek, az erkölcsös viselkedés (manapság már kissé elfe­ledett fogalom) szószólójaként és harcosaként. Amit bűvészként is megfogadhatunk tőle sokan, mert arról is szól, ne hagyjuk pár olcsó poénért, trükkért elveszni egyéniségünket, hanem a színpadon is az egyénisé­günknek megfelelően szerepeljünk.

Felsorolni sem tudnám (persze Ő megteszi helyettem a weboldalán), hogy mennyi díjat nyert, hogy milyen és mennyi helyszínen lépett már fel, nemzetközi mércé­vel mérve is színvonalas kártyamutatványaival.

Az angliai newcastle-beli művészeknek szóló szeminá­riumon például a bűvészklub elnöke szuperlatívuszok­ban írt róla szereplését látva ajánlólevelet, amelyben igen nagy sikert jósol további pályafutásához.

Amellett, hogy a fiatalokkal igyekszik megosztani ta­pasztalatait, saját magát is folyamatosan fejleszti: több mint 300 kötetes könyvtára van bűvészkönyvek­ből, ám emellett videók, DVD-k is segítik újabb és újabb mágikus csodák elsajátításában. Tagja a Fészek Klubban működő budapesti bűvészklubnak, és nagy haszonnal tudja alkalmazni az ottani bűvészkollégák tapasztalatait. Magyarországon közel százhúszan fog­lalkoznak kártyatrükkökkel, ám Szabó G. Gábor az egyetlen, aki kizárólag erre specializálódott. Mégpedig nem véletlenül, hiszen szerelmese a kártyáknak. Ha­talmas kártyagyűjteménye van, mintegy 2600 darab kártyacsomaggal. Sőt, emellett 800 új kártyacsomag, ami még „bevetésre" vár.”(Népszava)

Frissen szerzett információ, hogy éppen ma (2005.04.28.) repül Írországba, ahol fellep a hétvégén az ottani kongresszuson a close-up gálában, illetve sze­mináriumot is tart. Reméljük az ott szerzett tapaszta­latairól is beszámol majd nekünk.

 Kíváncsian várjuk, hogy milyen kártyabűvölést mutat be legközelebb.

További sok sikert!

 

Web: www.kartyabuvesz.hu

Horváth Balázs

 

Áprilisi termék ajánlás:

 

 

Mágneses kártya Express
A bal kézben tartott kártyacsomag egy pillanat alatt kártyákból álló szalaggá alakul. A bűvész a kártyalapokat újból csomaggá rendezi. Meg keveri a csomagot majd a kár­tyalapokat egyenként bal kezéből jobb kezébe, ejti. Ezzel bizonyítva, hogy, a kártya­lapok teljesen függetlenek egymástól, a kártyacsomag kezelése egyszerű. A trükk rövid idő alatt meg tanulható. A csomag működési elvének nincs köze sem a mágnes­hez, sem a nejlon szálhoz, sem pedig kémiai anyagokhoz.
 (Megnézem...)

Astor ambiciózus kártya
Miután a néző által aláirt kártyalap vissza, kerül a csomagba, a bűvész két egymást keresztező gumikarikával rögzíti a kártyalapokat. Ezek után a kártyacsomagot a bű­vész színével a néző felé fordítja. A néző az egyik pillanatban még egy semleges kár­tyalapot lát, a következőben pedig az aláirt kártyalapot és mindezt, úgy hogy a bű­vész egy pillanatig sem takarja a kártyacsomagot. A trükk önmagában is előadható, de akár kedvenc feltörekvő kártyarutinunk csúcspontja is lehet.
(Megnézem...)

FireFly
Egy doboz gyufa, amellyel a csodák sorozatát lehet bemutatni. A fiókról a hüvely megmagyarázhatatlan módon a bűvész zsebébe kerül. A fiókra visszahelyezet hüvely, áthatol az előadó kezén. Majd a tokjába helyezet gyufásdoboz, eltűnik.
(Megnézem...)

 

Kellékek Nélkül

 

Tótágas csel

Kellék: egy csomag kártya

Bemutatás:
A
megkevert csomagból a néző kiválaszt egy kártyát, meg­jegyzi, majd visszateszi a csomag közepébe. Kijelentjük, hogy a hátunk mögött egy pillanat alatt megfordítjuk a választott lapot anélkül, hogy tudnánk a pozícióját. Ezzel a csomagot a hátunk mögé visszük, és ismét elővéve szétterítjük a lapokat: láthatóvá válik, hogy minden lap egy irányban áll, kivéve egyet, s ez pedig pontosan a választott lap.

Magyarázat:
Amíg a néző a választott lapját nézi, mi gyorsan megfordítjuk a legalsó lapot, s ezt követően az egész csomagot is. A csoma­got összetolva osztó pozícióban úgy tartjuk, hogy felül van hátával felfelé az alsó kártya, alatta a többi képpel felfelé.
A néző betolja kártyáját a többi közé hátával felfelé, tehát a többihez képest fordítva—vigyázzunk, nehogy szétcsússzanak a lapok! - és amikor a hátunk mögé tesszük, csak visszafordít­juk az alsó lapot és kész a mutatvány, mert csak a választott lap lesz fordítva.

Sok sikert kíván a Bűvészbolt.hu!

 

 

A cilinderből minden hírlevélben kiugrik egy kellékek nélkül is be­mutatható trükk, amit kis gyakorlással bemu­tathatsz, barátaidnak, ismerőseidnek.

 

 

 

 

 

 

 

Ha nem kíván szerepelni a levelezési listán, kattintson ide.

Kérdése vagy megjegyzése van? Küldje el nekünk a mail@buveszbolt.hu email címre, vagy hívja a 06/30/329-0252 –as telefonszámot.